de adem

Over het algemeen zijn we ons niet echt bewust van de adem. Het is een automatisch proces en zolang we niet in ademnood verkeren, staan we er niet zo bij stil.

De adem is om meerdere redenen van levensbelang. Het lichaam heeft naast vitaminen en mineralen ook zuurstof nodig om goed te kunnen functioneren, de organen en de spijsvertering kunnen niet zonder zuurstof. En met de adem kan je bijvoorbeeld spanning verminderen. Je kunt ook dichter bij jezelf komen met de adem. De adem laat je elk moment van de dag, in elke situatie, zien hoe de zaken ervoor staan. Zit je lekker in je vel en ben je ontspannen, dan gaat de adem rustig en lager. Bij inspanning gaat de adem hoger, sneller.

De adem is een automatisch proces dat je heel bewust kunt sturen

Het is nu een goed moment om aandacht aan de longen te besteden. Met name mensen met long- of ademklachten kunnen er in de herfst meer of vaker hinder van hebben. Je kunt veel met de adem: de longen reinigen, ‘preventief ademen’ tegen verkoudheid, het hoofd leeg maken, je ontdoen van spanning en dichter bij jezelf komen. Door bewust te ademen kan je vrijer leven.

In deze workshop ontdek je de verschillende facetten van ademen.

Datum:        Tijd:       Kosten:      Aanmelden: