stress relief

Stress, we kennen het allemaal. Het lijkt erop dat de boog constant gespannen is, een drukke baan, een overvolle agenda, een studie naast het werk, of mantelzorg. Ook tijdelijke omstandigheden waarin we mentale druk ervaren of nare gebeurtenissen kunnen veel stress met zich meebrengen, zoals bij het overlijden van een dierbare, ontslag van jezelf of je partner, een reorganisatie op het werk, echtscheiding, een verhuizing. Het vreet energie. ‘s Avonds rol je uitgeput in bed en de volgende dag sta je moe op.

Het is geen geheim dat langdurige, maar ook tijdelijke stress tot spanningsklachten leidt. Het lichaam geeft duidelijke signalen af zoals vermoeidheid, slecht slapen, afnemende concentratie, sneller geïrriteerd zijn, stijve nek en schouders, een hoge adem, hoge bloeddruk, verminderde eetlust of juist een grote behoefte aan zoetigheid hebben. Hoe ga je hier mee om? Je kunt van baan veranderen, minder werken, een vrij uurtje in je agenda blokken. Maar wat doe je als je in een situatie belandt waar je geen of weinig vat op hebt, of waarin je het gevoel hebt vast te zitten? Bijvoorbeeld bij mantelzorg, rondom een overlijden of bij (dreigend) ontslag. Overweeg dan yoga!

Met yoga leer je ontspannen. Het is geen wondermiddel, wél een beproefde methode die streeft naar balans. Naar evenwicht tussen inspanning en ontspanning, tussen actie en rust, tussen doen en zijn. Het leert je naar je lichaam luisteren, vaak ben je je niet bewust hoe hoog de spanning is opgelopen. Met yoga breng je iets in beweging. Het schept ruimte in lichaam en geest. Yogasana: een houding die lichamelijk en geestelijk stabiel en harmonieus is.

In deze cursus kun je ervaren wat yoga voor jou kan betekenen. Behalve yoga oefeningen krijg je ook tips over stress management. Je haalt het meeste uit deze cursus als je thuis ook oefent. Om je hiermee op weg te helpen ontvang je bij aanvang van de cursus een CD met ontspanningsoefeningen.

Data:   Tijd:     Kosten:    Aanmelden: