Yoga aanbod

Vandaag de dag is het yoga aanbod zeer ruim. Bij de meeste varianten ligt de oorsprong ervan in de hatha yoga. Bij Yogasana kun je wekelijks hatha yoga en yin/yang yoga volgen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om individueel yogales te volgen, al dan niet in combinatie met coaching. Meer yoga practice wordt aangeboden in de vorm van yoga specials of workshops rond een thema, die een waardevolle aanvulling op je wekelijkse yogalessen zijn.

yoga brengt iets in beweging

Breng de mind tot rust

Hatha yoga – Door het lichaam in een bepaalde houding te plaatsen werk je op fysiek, mentaal en energetisch niveau. Wanneer je dit gevarieerd doet, komen alle lichaamsdelen, lichaamsfuncties en energiebanen aan bod. Hierbij speelt de adem een grote rol. De adem is de verbindende factor tussen lichaam en geest. Door de oefeningen met aandacht uit te voeren ben je in het moment. Dat brengt de mind tot rust, je kunt lichaam en geest als één ervaren. Hierbij laat ik mij inspireren door de 5-elementen leer.

Yin/yang yoga – yin en yang zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en vullen elkaar aan. Waar yin toeneemt, neemt yang af en andersom net zo. Yin staat voor ingetogen, ontspannen, diepgang en yang voor uitbundig, actie, bewegen. In de yin/yang yogales ligt de focus op yin, op het ingetogen beoefenen van yoga. Dat maakt dat je goed kunt voelen wat er gebeurt, het maakt je bewuster van jezelf. Van je lichaam, je geest, van jou als geheel. De yin houdingen werken diep in het lichaam door. Fysiek op het bindweefsel en de gewrichten en energetisch op de dieper gelegen meridianen. Het is een ontspannen wijze van yoga beoefenen waarbij de houdingen iets langer worden aangehouden. Om het lichaam hierop voor te bereiden worden er vooraf losmaak oefeningen gedaan.

De yogalessen worden verzorgd door Sanja Maas. Wil je weten hoe zij yoga ervaart? Lees dan verder bij ‘Even voorstellen’.

Naast de wekelijkse yogalessen bieden we ook individuele yoga, coaching en meditatie aan.

Individuele yoga met of zonder coaching
Er zijn vele redenen te bedenken waarom je de voorkeur geeft aan een individuele yogales. Jouw reden bespreken we vooraf in een persoonlijk gesprek, zodat je een yogales op maat krijgt, helemaal afgestemd op jouw behoefte. De individuele yoga kan desgewenst gecombineerd worden met coaching.

Yoga, iets voor jou?
Je bent van harte welkom om yoga te ervaren.